Agenţii economici din Bucureşti, racordaţi la centralele RADET, ar putea plăti un preţ majorat al gicacaloriei, care ar putea creşte până la 329,30 lei, fără TVA, potrivit unui proiect al Primăriei Municipiului Bucureşti, postat pe propriul site.
O majorare a tarifelor pentru gigacalorie este evidenţiată în cel mai recent proiect pus în dezbatere publica pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti, în care se notează că agenţii economici alimentaţi din punctele urbane şi centrale termice ale Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) ar putea plăti de la 252,17 lei, preţul gigacalorie în prezent, până la 329,30 lei, fără TVA.
De asemenea, cei alimentaţi cu energie termică din reţele proprii vor suporta şi ei o majorare a tarifului de la 212,95 de lei, cât este în prezent, la 296,49 lei, fără TVA, potrivit proiectului de pe site-ul instituţiei.
Majorările au loc în urma ajustării preţurilor de catre producătorii de energie termică. „RADET a început demersurile de ajustare a preţurilor de facturare imediat după majorarea preţului de către producătorii de energie termică, în principal ELCEN S.A., dar acestea au fost întârziate din cauza corespondenţei purtate timp îndelungat cu autorităţile de reglementare", au declarat pentru Mediafax reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti.
Pentru populaţie, preţul gigacaloriei va ramane la preţul actual de 169,88 lei cu TVA, comparativ cu preţul de 320 de lei pe gigacalorie, preţ la care este achiziţionat agentul termic de la Electrocentrale Bucureşti S.A. (ELCEN). În consecinţă, subvenţia acordată de Primaria Capitalei pentru populaţie este de 46,9 % din costul gigacaloriei.
Citeşte şi:
Un prim semn că autorităţile nu glumesc când este vorba despre datorii: 14 asociaţii de proprietari rămân fără apă caldă şi nu vor primi căldură
Este vorba despre asociaţii care au dato