Joi, 14 noiembrie, înainte de prinderea postului de Crăciun, albaiulienii pot participa la cea de-a doua ediţie a Târgului „Lăsatu Secului pentru Trup și Suflet”, car va începe la ora 17.00.La eveniment vor participa şi proprietari ai restaurantelor, pensiunilor, mănăstirilor și producătorilor tradiționali care vor oferi vizitatorilor posibilitatea să cunoască dărnicia tradiției românești desăvârșită de aroma rețetelor de post preparate cu pricepere în județul Alba. În cazul în care nu v-aţi pregătit cămara pentru sezonul de iarnă de la târg aveţi ocazia să cumpăraţi murături, ulei presat la rece, pâine pe vatră, siropuri, turtă dulce, prăjituri de casă, dulcețuri, zacuscă, și veţi putea degusta alte mâncăruri gătite după rețete de post.
În data de 15 noiembrie credincioşii intră în unul dintre cele mai mari posturi de peste an, postul Crăciunului. Se spune că „ce ai în suflet, oamenii dragi din jurul mesei, dar și ce pui pe masă, toate-ți fac viața mai frumoasă”, iar înainte de post gustul adevărat al bunătăților de altă dată se regăsește în mâncărurile tradiţionale de la târgul de Lăsatu Secului
Târgul Lăsatu Secului pentru Trup și Suflet este un eveniment interactiv, în care publicul va simți emoția intrării în post, fascinaţia și atracţia pe care le exercită asupra tuturor perioada pregătirilor dinaintea marii sărbători în bucatăria românească tradițională. Restaurante, pensiuni, mănăstiri și producători tradiționali vor oferi albaiulienilor posibilitatea să cunoască dărnicia tradiției românești desăvârșită de aroma rețetelor de post preparate cu pricepere în județul Alba. Pentru că momentul prinderii postului trebuie privit, înainte de toate, din punct de vedere spiritual, organizatorii au invitat Corul Theotokos să participe la eveniment cu un recital de cântece bisericești.
Gospodinele vor putea regăsi pe rafturile pline ale producătorilor,