O echipă de brutari din Sfântu Gheorghe a copt cea mai mare pâine tradiţională cu cartofi din lume.
Pâinea a fost coaptă în cadrul unui eveniment organizat de patronatul din industria de morărit şi panificaţie Rompan, care a avut loc în timpul târgului dedicat agriculturii, Indagra 2013. Cea mai mare pâine cu cartofi din România a cântărit 96.6 de kg şi a fost pregătită din 57 de kg de făină, 34 de litri de apă, 10 kg de cartofi, 1 kg de drojdie, 1 kg de sare, iar procesul de coacere a durat 6 ore. Produsul final a fost tăiat şi împărţit vizitatorilor.
Isprava meşterilor brutari conduşi de Laszlo Dioszegi a fost remarcată de World Record Academy, care a omologat în data de 7 noiembrie acest record la categoria "Pâine rustică", secţiunea fiind creată pentru a ajuta micii producători în recunoaşterea muncii lor.
Echipa de brutari care a realizat această pâine intenționează ca, la ediția Indagra de anul viitor, să doboare recordul.
"Nu ne vom opri până nu vom realiza o pâine de 200 de kg", a declarat Laszlo Dioszegi.
La ediția din acest an a Indagra au fost peste 60.000 de vizitatori.