Municipalitatea suceveană a dat startul pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă, deşi iarna nu s-a arătat încă.
Astfel, de săptămâna aceasta, au început să fie montate ornamente luminoase pe stâlpii din zona centrală a Sucevei, dar şi pe clădirea primăriei, unele din avantajele montării lor acum ţinând de faptul că sunt mai uşor de manevrat, nu mai sunt casante, aşa cum se întâmplă când este ger, plus că este un volum mare de muncă, care trebuie făcut cu puţinii angajaţi rămaşi la Direcţia Domeniului Public.
În plus, în Centru, pe zona pietonală modernizată, au început să fie montate căsuţele de lemn care vor fi ocupate de comercianţi nu doar la Sărbătoarea Bucovinei, de pe 28 noiembrie, ci şi la Târgul de Crăciun.
„Ne dorim să avem un oraş cât mai frumos, mai ales că se apropie mai multe evenimente pe care le vom organiza în perioada următoare – Sărbătoarea Bucovinei, 1 Decembrie, Târgul de Crăciun, Sf. Nicolae, Ziua Minorităţilor şi Revelionul în aer liber”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.
Pentru completarea decorurilor cu ornamente de iarnă, edilul sucevean a alocat suma de 1,5 miliarde lei vechi, bani cu care au fost comandate noi instalaţii de iluminat, dar şi figurine decorative specifice sărbătorilor de iarnă. Printre acestea se numără mai multe candelabre uriaşe, care vor fi montate pe strada Ştefan cel Mare, între Palatul Administrativ şi sediul BCR, sania lui Moş Crăciun trasă de doi reni, un Moş Crăciun, un om de zăpadă şi îngeri serafimi, decoraţiuni care vor fi concentrate în zona centrală a oraşului.
Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a precizat că nu vor fi uitate nici celelalte mari cartiere ale oraşului, care vor fi de asemeni împodobite de sărbătoare, cu instalațiile şi decorațiunile din alţi ani.
Municipalitatea suceveană a dat startul pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă, deşi iarna nu s-a arăta