Constantin Robu sau Tino, cum îi spun apropiaţii, este elev în clasa a VI-a, la Colegiul Naţional „Elena Cuza“, şi e descris de cei care îl cunosc ca un copil cu o sensibilitate aparte. Îi plac foarte mult culorile și, odată ce le aşterne pe pânză, realizează peisaje pline de viaţă. La numai 13 ani a ajuns să expună la Casa de Cultură „Carmen Silva“ din Sinaia, unde lucrările sale au fost apreciate şi chiar căutate pentru a fi cumpărate de vizitatorii străini.
Tino nu ştie să fi avut în familie pe cineva talentat la pictură. Cu toate acestea, el are un talent recunoscut de cei care i-au văzut picturile. Totul a început ca o joacă. Pentru că nu a avut copii cu care să-şi petreacă timpul cât era acasă, a ales un loc special unde să-şi petreacă timpul, Muzeul de Artă din Craiova. Cea care i-a deschis poarta spre lumea artiştilor a fost mama sa. „De când eram mic, mama mă ducea la Muzeul de Artă să mă joc şi, de multe ori, nu aveam ce să fac şi mă mai duceam prin galerii, mă delectam cu diferite tablouri. Mergeam pe toate etajele şi după ce le admiram plecam“, spune băieţelul. De la admiraţie la practică n-a fost decât un pas. „A început să-mi pună culori pe pereţii apartamentului“, poveşteşte cu zâmbetul pe buze Liliana Nuţulescu, mama băiatului. Nu l-a oprit însă niciodată să picteze. Odată ce a ajuns la şcoală, cadrele didactice i-au remarcat talentul şi au cerut familiei să-l susţină, ceea ce s-a şi întâmplat. Mama sa i-a creat un colţ de lucru în biroul personal, l-a îndrumat la cursuri care să-i modeleze talentul.
Cinci ani pentru prima expoziţie
Primul tablou pe care Tino l-a realizat a fost un peisaj de seară, cu o moară şi cu soarele care se oglindesc în apă. Îl ştie şi acum. De atunci lucrează mereu când are inspiraţie. „Câteodată pictează şi în parc. Îşi ia blocul de desen şi în maşină, când mergem în concediu, îşi face s