Scris de Cristian Horgoș - Adjunctul IPJ Bihor, Ioan Brîndaş, a declarat recurs faţă de arestare, care va fi judecat la ÎCCJ Bucureşti.
Curtea de Apel Oradea a admis, joi, propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile solicitată de DNA în cazul adjunctului IPJ Bihor, comisarul şef Ioan Brîndaş.
Joi, după audierile din sediul DNA Oradea, comisarul şef Ioan Brîndaş a răspuns scurt jurnaliştilor care l-au întrebat pentru ce a fost reţinut: „pentru spectacol!”.
Joi însă, la prezentarea în instanţă, comisarul şef Brîndaş s-a abţinut de la orice comentariu pentru ziarişti, la fel ca şi apărătorul său, avocatul Ioan Banciu – specializat în ultimii ani pe cauze penale macro-financiare.
În faţa completului condus de judecătoarea Adela Irina Condrovici, ofiţerul nu a dat declaraţii suplimentare celor susţinute la audierea de la DNA. Ca atare, judecătorii au ascultat expunerea procurorului DNA de caz – Ciprian Man şi a avocatului Banciu, ambele nefiind publice întrucât şedinţa a avut loc în Camera de Consiliu.Recurs la Înalta Curte
După o oră de deliberări, completul a anunţat admiterea solicitării DNA.
Iar ofiţerul arestat a declarat recurs faţă de mandatul de arestare preventivă, recurs care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).
Până la soluţionarea cauzei penale, comisarul şef Ioan Brîndaş a fost pus la dispoziţia IGPR, pentru postul de adjunct al IPJ Bihor urmând a fi numit un alt ofiţer de către conducerea Poliţiei Române.Acuzaţiile DNA
DNA a comunicat joi, pe site-ul www.pna.ro, acuzaţiile pentru care l-a reţinut pe ofiţerul bihorean,
Potrivit DNA, în 2011, comisarul şef Brîndaş ar fi finanţat cu 45.000 de euro activitatea a trei firme orădene, pentru achiziţii intracomunitare de zahăr, ulei şi alte alimente. Iar în schimb, ar fi primit „dobânzi foarte mari (camătă)” de 75.000 de euro.
„Mai mult