În ciuda măsurilor luate pentru siguranţa alimentelor, ameninţarea bolilor cauzate de bacteriile din carne este din ce în ce mai mare. După ce tone de carne de pui alterată au fost introduce în comerţ de firme evazioniste, trebuie să avem mai multă grijă.
Medicii spun că înainte de a prepara şi manevra carnea trebuie să ne spălăm pe mâini. În plus, pentru a evita contaminarea alimentelor este indicat să folosim recipiente distincte pentru depozitarea cărnii şi a legumelor.
"Legumele şi fructele trebuie spălate foarte bine. Carnea luată din surse autorizate lucrată termic. Dacă apar simptomele unei stări diareice să se prezinte la medicul de familie este absolut necesar", a declarat Alexandru Rafila, medic primar sănătatea publică.
Carnea trebuie gătită la o temperatură de peste 70 de grade pentru distrugerea bacteriilor precum salmonela sau E coli.
Există peste 2.000 de tipuri de salmonela, însă doar două sunt periculoase pentru oameni. Salmonela determină apariţia unor boli infecţioase şi este responsabilă de cele mai multe dintre toxiinfecţiile alimentare.
În ciuda măsurilor luate pentru siguranţa alimentelor, ameninţarea bolilor cauzate de bacteriile din carne este din ce în ce mai mare. După ce tone de carne de pui alterată au fost introduce în comerţ de firme evazioniste, trebuie să avem mai multă grijă.
Medicii spun că înainte de a prepara şi manevra carnea trebuie să ne spălăm pe mâini. În plus, pentru a evita contaminarea alimentelor este indicat să folosim recipiente distincte pentru depozitarea cărnii şi a legumelor.
"Legumele şi fructele trebuie spălate foarte bine. Carnea luată din surse autorizate lucrată termic. Dacă apar simptomele unei stări diareice să se prezinte la medicul de familie este absolut necesar"