Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a respins, joi, solicitarea societăţii Realitatea Media SA de a retrage licenţa audiovizuală a televiziunii de ştiri România TV.
Membrii CNA au analizat, joi, o serie de adrese venite de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), de la Realitatea Media SA şi o adresă primită de la o persoană fizică. În urma dezbaterilor, aceştia au decis, printr-un vot unanim, că solicitarea Realitatea Media SA privind retragerea licenţei audiovizuale a televiziunii România TV, ca urmare a deciziei OSIM de a refuza înregistrarea mărcii 'România TV', nu se susţine.
Viorel Vasile Buda, vicepreşedintele CNA, a afirmat că CNA nu se ocupă de mărci, iar colega acestuia Monica Gubernat a spus că 'niciun dosar de licenţă venit la CNA, nu vine cu hârtiuţă de la OSIM, cu proprietatea denumirii'. 'Cei care vin să solicite licenţă, nu vin şi cu hârtiuţă de la OSIM că sunt proprietarii acelei denumiri', a spus Gubernat.
Şi Narcisa Iorga, membru CNA, a susţinut că nu există o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei în privinţa mărcii 'România TV'.
În schimb, directorul executiv al Realitatea Media, Mura Frînculescu, a declarat că serviciul de programe România TV are are ca element de identificare marca 'România TV', care 'are o problemă din punctul de vedere al OSIM', în timp ce avocatul Mihai Zarafiu, reprezentantul România TV, a cerut Consiliului respingerea solicitării Realitatea Media de retragere a licenţei audiovizuale a televiziunii România TV. El a mai declarat că OSIM şi CNA sunt 'două instituţii complet diferite', precizând totodată că adresa transmisă Consiliului de către Realitatea Media este 'un demers răutăcios'.
OSIM a respins, printr-o decizie din 7 octombrie, cererea formulată de SC RTV Satellite SRL de înregistrare a mărcii 'România TV', considerând că alcătuir