Cu acestă ocazie aniversării a două decenii de exitenţă, în Aula Magna a Universităţii din Oradea, profestorul Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universităţii „Transilvania” din Braşov, a devenit Doctor Honoris Causa al instituţiei orădene. Deşi s-a declarat încântat de distincţie, Ioan Abrudan a lăsat de înţeles că ea nu îl va împiedica să evalueze la fel de obiectiv specializările instituţiei dacă va fi pus în această situaţie.
Aula Magna a Universităţii din Oradea a fost vineri, 8 noiembrie, la ora 10.00, aproape plină la festivitatea de deschidere a evenimentului. De la prezidiu au vorbit rectorul Universităţii din Oradea – Constantin Bungău, reprezentantul Senatului Universităţii – Lia Pop, decanul Facultăţii de Protecţia Mediului – Ioan Chereji, şeful Departamentului de Ingineria Mediului – Cornel Domuţa şi rectorul Universităţii „Transilvania” din Braşov – Ioan Vasile Abrudan.
a spus rectorul Constantin Bungău care a mai adăugat că prin decernarea titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Ioan Vasile Abrudan se încearcă legarea acestuia de glie, decanul instituţiei braşovene fiind născut la Beiuş în judeţul Bihor. A urmat apoi citirea unui Laudatio pentru Ioan Abrudan.
Prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan este cea mai prestigioasă personalitate din învățământul superior și din cercetarea românească contemporană din domeniul silviculturii.
a spus Constantin Domuţa în Laudatio. Aprecierile inginerului au fost întărite şi de afirmaţiile pe care Ioan Abrudan le-a făcut înainte de a îmbrăca roba instituţiei orădene, acesta lăsând să se înţeleagă că distincţia acordată nu îl va împiedica să evalueze, şi de acum înainte, la fel de riguros, specializările Facultăţii de Protecţia Mediului.
a spus Abrudan care a mai explicat că se simte oarecum stânjenit şi că titlul primit îl pune, oarecum, la limita eticii pe care o practică în meseria