De-a lungul timpului, un nou film apare pe ecranul cinematografiei mondiale care rupe complet barierele şi stabileşte trend-uri. Fie că este vorba de noi tehnologii cu ajutorul cărora ia contur povestea sau de un personaj remarcabil, fiecare nou film are o caracteristică importantă care îl face unic şi prin care se stabileşte un precedent, scrie „The Guardian“.
Filmul „Gravity/Misiune în spaţiu“ este doar ultimul exemplu care întregeşte tabloul filmelor care schimbă complet noţiunile. În acest film, Sandra Bullock şi George Clooney interpretează rolurile a doi astronauţi aflaţi în derivă în spaţiu, după ce naveta lor a fost distrusă în timp ce ei efectuau o ieşire pe orbită. „Gravity“ a fost foarte bine primit şi de criticii americani, iar unii dintre aceştia consideră că filmul are şanse reale în cursa pentru premiile Oscar.
„Batman“ (1989)
Dacă la începutul anilor 1960, benzile desenate cu Batman nu au avut atât de mult succes din cauza expansiunii serialelor de televiziune, sfârşitul anilor 1980 a adus o schimbare de gândire cu privire la personajul cu mască. Regizorul Tim Burton a dus mai departe opera scriitorilor de benzi deseante Frank Miller şi Alan Moore printr-un fundal de animaţie morbid, printr-un simţ al detaliilor vizuale şi un umor nenemaiîntâlnit. Mai mult, oportunităţile de merchandising dezvoltate de filmul „Batman“ aduc, în prezent, beneficii Hollywood-ului. De la acest film, au urmat alte serii celebre de pelicule cu supereroi: „X-Men“, „Spider-Man“ sau chiar reinventarea eroului-liliac.
„The Blair Witch Project/Proiect: Vrăjitoarea“ (1999)
Încă de la începutul anilor 1970, filmele de groază au început să adopte un tipar destul de static: criminali, scârţâituri în podea, ţipete, mult sânge şi grupuri dezolate de adolescenţi. Filmele „Scream“, „I Know What You Did Last Summer“ sau „The Faculty“ au mai detensio