Teleormăneanca Irina Burnaia este prima femeie care a efectuat un zbor peste Carpaţi , prima femeie pilot acrobat din România şi prima femeie care a îndrăznit să efectueze zboruri internaţionale. A fost femeia care a bătut recorduri într-un domeniu care părea destinat numai bărbaţilor.
Numele său adevărat a fost Irina Cioc. S-a născut în 1909, în Teleorman, în satul Ciurari şi şi-a schimbat numele în Burnaia, după numele Câmpiei Burnasului, din locurile natale. Fiică a unor oameni înstăriţi din satul Ciurari, Irina a fost crescută şi educată la şcoli înalte, îndreptându-se către o carieră de avocat. A studat Ştiinţele Juridice şi a obţinut dreptul de a practica meseria de avocat intrând în Barou. Nimic nu anunţa ceea ce avea să devină, mai târziu , teleormăneanca. După primul zbor cu avionul, Irina Burnaia a ştiut însă că tot ceea ce vrea să facă este să piloteze avioane.
18 august 1933 a fost ziua care i-a schimbat Irinei Burnoiu destinul . A fost nevoită să ajungă la Constanţa şi a apelat la cel mai rapid mijloc de transport, zburând pe ruta Bucureşti-Constanţa, cu un avion pilotat de Petre Ivanovici. Zborul a lăsat o impresie puternică asupra tinerei avocat care l-a căutat, câteva zile mai târziu pe pilot şi i-a cerut să o înveţe să zboare. Ivanovici a fost cel care a ajutat teleormăneanca să obţină brevetul de zbor.
Irina Burnaia a obţinut în 1933 brevetul grad I şi grad II pentru avioane de turism, devenind astfel cea de-a treia femeie pilot din România, după Elena Stoenescu Caragiani şi Ioana Cantacuzino.
Primul zbor peste Carpaţi
Burnaia a fost prima femeie din România care a surolat Carpaţii. A făcut-o cu un IAR 22 achiziţionat cu ajutor din partea statului Român. Avionul a fost construit la Braşov şi fiind prea nerăbdătoare pentru a aştepta la Bucureşti terminarea construcţiei, Irina şi-a petrecut zile între