“Mulţi nu mai sunt jurnalişti. Au ajuns un fel de chelneri. Aduc publicului ceea ce doreşte”, spune Robert Turcescu, într-un interviu acordat EVZ.ro, în care vorbește, printre altele, și despre efectele tabloidizării presei.
Realizatorul emisiunii “Sub semnul întrebării“, de pe B1TV, a admis că tabloidizarea poate avea și efecte pozitive și anume “ocazia de a vedea, ca într-o oglindă, cât de strâmbă e faţa societăţii româneşti”.
Întrebat care este lucrurul cel mai greu de suportat ca persoană publică, jurnalistul Robert Turcescu a răspuns: “Faptul că a trebuit să admit curiozitatea exagerată a celor din jur şi, culmea, uneori să mă mai şi prefac că îmi place! Dar să nu fim ipocriţi, a fi persoană publică presupune şi o sumă de avantaje”
Turcescu a povestit și despre cel mai dificil moment din cariera sa ,”momentul ‘bătăliei’ cu Adrian Năstase din perioada Europa FM”.
Câteva fragmente din interviul acordat de Robert Turcescu ziarului Evenimentul zilei, în continuare:
EVZ.ro: Care sunt efectele tabloidizării?
Robert Turcescu: ”Mulţi nu mai sunt jurnalişti. Au ajuns un fel de chelneri. Aduc publicului ceea ce doreşte. Iar cei mai mulţi dintre cei care se uită la televizor au pasiunea bizară de a afla, mai nou, când a avut Bianca Drăguşanu ultima menstruaţie. Ăsta e publicul cu care se laudă în termeni de rating şi market share multe dintre televiziunile patriei. Efecte bune ale tabloidizării? Poate ocazia de a vedea, ca într-o oglindă, cât de strâmbă e faţa societăţii româneşti.”
Care a fost cel mai dificil moment din carieră?
“Cel mai dificil a fost momentul “bătăliei” cu Adrian Năstase din perioada Europa FM. Era pentru prima oară când înţelegeam ce lung e braţul intereselor politice şi financiare şi cât de uşor pot fi unii convinşi să admită limitarea libertăţii de exprimare. În timp, mi-au crescut solzi şi am învăţat să m