Brioşele cu cremă, cunoscute şi sub numele de cupcakes, pot fi o alegere foarte reuşită atunci când vine vorba de pregătirea unui desert cu aspect mai pretenţios. În filmuleţul de mai jos, Rosie îţi arată cum reuşeşte să creeze adevărate opere de artă, ornând brioşele din imagini cu un model de trandafir. Iată o reţetă simplă de brioşe cu cremă de unt, pe care o poţi adapta modelului din imagini, adăugând puţin colorant natural.
INGREDIENTE:
Pentru blat - 250 g de unt, 150 g zahăr, 300 g făină, 4 ouă, un fârf de linguriţă de praf de copt, un pliculeţ de zahăr vanilat
Pentru crema de unt: 150 g de unt, 150 g zahăr, 2 albuşuri, o lingură de apă, colorant natural în funcţie de nuanţa preferată (pentru modelul din imagine se poate folosi puţin suc de sfeclă sau de struguri tip căpşunică, ce au şi o savoare aparte)
MOD DE PREPARARE:
Blatul: Untul se mixează cu zahărul bine de tot, pentru ca mai apoi să se adauge ouăle, mixând continuu. Se pun toate celelalte ingrediente şi se amestecă uniform, după care se toarnă compoziţia în tava cu forme pentru brioşe. Se bagă la cuptorul încălzit la 160 de grade pentru 20-25 de minute.
După ce s-au copt, se scot din cuptor şi se lasă la răcit.
Crema de unt: Se pune pe foc o cratiţă de dimensiuni medii, în care se topesc 50 de grame de zahăr cu o lingură de apă. Se stinge focul după 2 minute. Albuşurile se bat împreună cu zahărul rămas, până când se transformă într-o spumă tare. Mai apoi, în crema rezultată se toarnă siropul de zahăr, încet, amestecând continuu. Se adaugă untul şi se mixează până când crema devine groasă şi uniformă. Compoziţia se bagă la frigider pentru 15-20 de minute.
Colorarea cremei: Aşa cum se remarcă şi în video-ul de mai jos, este necesar un dispozitiv de ornare cu cap de floare. În punga care se ataşează dispo