Destul de multă lume a auzit despre vitamina B17 sau amigdalina, cea mai recentă propunere din lumea vitaminelor, apărută de curând în medicina neconvenţională. Atenţie, vorbim despre o vitamină care încă nu este aprobată, nici inclusă unanim în medicina universală. Vitamina B17 este deocamdată în fază de experiment. Se fac încă teste cu privire la eficienţa acesteia în lupta împotriva cancerului, cu toate că nu s-a dovedit nimic favorabil în acest sens până la momentul de faţă.
„Ştim” despre cancer că este o toxină misterioasă. Interesant este faptul că tot mai mulţi cercetători ajung să confirme faptul că bolile cancerigene sunt cauzate un deficit nutriţional pe bază de Vitamina B17.
Ce este Vitamina B17 sau Amigdalina
Amigdalina, sau Vitamina B17 este o substanţă nou propusă de către biochimistul american Ernest Krebs, ca vitamină. Medicina tradiţională nu acceptă însă această clasificare şi nu consideră Vitamina B17 ca parte reală a complexului de vitamine clasice.
Origini
Ne întoarcem în timp şi aflăm că amigdalina era cunoscută şi folosită de către indienii, chinezii, grecii, romanii şi egiptenii care au trăit în epoca antică. Cu 5000 de ani în urmă, amigdalina era extrasă din migdale amare, de unde şi numele. S-au descoperit scrieri antice care atestă utilizarea acestei substanţe în medicina naturistă, mai ales în vindecarea tumorilor de la nivelul pielii.
Ce conţine amigdalina
Amigdalina conţine 2 molecule de glucoză: benzaldehida şi acid cianhidric. Substanţa din compoziţia vitaminei B17 se găseşte în formă naturală în sâmburele de caisă. În farmacii, amigdalina are numele de nitrilozidă - un medicament creat din sâmburii de caisă. Nu este recomandat să se consume mai mult de 1, 0 g de amigdalină odată. Biochimistul american spune că 7-10 sâmburi de caisă consumaţi zil