Prăjitura deșteaptă este gustoasă, ușor de pregătit din ingrediente accesibile.
Ingrediente
4 ouă la temperatura camerei
150 g zahăr pudră
1 linguriță cu esență de vanilie
125 g unt topit
125 g făină
500 ml lapte călduț
Mod de preparare
1. Bate albușurile spumă tare și lasă-le deoparte.
2. Freacă gălbenușurile cu zahărul până se transformă într-o cremă fină. Încorporează esența de vanilie, untul topit și făina, în 2-3 tranșe, amestecând până când se omogenizează.
3. Adaugă și laptele amestecând continuu. La sfârșit, adaugă și albușurile, în 3-4 reprize, amestecând ușor cu o spatulă până compoziția devine omogenă.
4. Unge cu unt un vas de copt, apoi toarnă aluatul obținut și dă la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, timp de 60 de minute sau până când partea de sus devine aurie.
5. Lasă la răcit cel puțin 2 ore, în tavă, apoi porționează direct în vas. Pudrează cu zahăr vanilat și servește.
Truc: Pentru ca albușurile să fie ferme, bate-le cu un praf de sare. Tags: pajitura desteapta desert oua zahar vanilie unt faina lapte
Prăjitura deșteaptă este gustoasă, ușor de pregătit din ingrediente accesibile.
Ingrediente
4 ouă la temperatura camerei
150 g zahăr pudră
1 linguriță cu esență de vanilie
125 g unt topit
125 g făină
500 ml lapte călduț
Mod de preparare
1. Bate albușurile spumă tare și lasă-le deoparte.
2. Freacă gălbenușurile cu zahărul până se transformă într-o cremă fină. Încorporează esența de vanilie, untul topit și făina, în 2-3 tranșe, amestecând până când se omogenizează.
3. Adaugă și laptele amestecând continuu. La sfârșit, adaugă și albușurile, în 3-4 reprize, amestecând ușor cu o spatulă până compoziția devine omogenă.
4. Unge cu unt un vas de copt, apoi toarnă aluatul obținut și dă la cuptorul preîncălzit, la foc p