Holurile Spitalului Judeţean sunt transformate zilnic în fumoare de zeci de pacienţi sau vizitatori care nu se mai obosesc să coboare în locurile special amenajate.
Pe casa scării din corpul secţiilor, aproape fiecare pervaz este plin de puncte galbene sau negre, urme ale mucurilor stinse acolo, iar în colţuri se odihnesc cutii goale de conserve pline cu chiştoace. La unele etaje au fost dezlipite chiar şi afişele cu „fumatul interzis”.
Deşi şi ei fumează în spital, medicii sunt revoltaţi de această practică şi îi atenţionează pe pacienţi sau pe vizitatori, însă sunt ignoraţi. „Ţip şi urlu la ei în fiecare zi, dar nu prea le pasă. Aşteaptă să plec şi încep din nou” a spus un medic.
Viorel Iliuţă, directorul Spitalului Judeţean, a spus că, de la începutul mandatului său, le-a trimis adrese medicilor-şefi de secţie prin care i-a atenţionat să nu le permite bolnavilor să fumeze în unitate.
Stelian Aivăncesei, şeful Serviciului Resurse Umane din cadrul spitalului, spune că fumatul nu este permis nici măcar în curtea spitalului. Singura excepţie o constituie Secţia de Psihiatrie, unde fumatul este permis şi chiar încurajat, dar doar în curtea unităţii, fiind considerată o metodă terapeutică.
O lege din 2002 prevede că, fumatul este permis numai în camere special amenajate, care nu sunt spaţiu de tranzit sau de acces în spaţiul public închis.
Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a ziarului „Monitorul de Botoşani”.
Holurile Spitalului Judeţean sunt transformate zilnic în fumoare de zeci de pacienţi sau vizitatori care nu se mai obosesc să coboare în locurile special amenajate.
Pe casa scării din corpul secţiilor, aproape fiecare pervaz este plin de puncte galbene sau negre, urme ale mucurilor stinse acolo, iar în colţuri se odihnesc cutii goale de conserve pline cu chiştoace. La unele etaje au fost dezlip