Actriţa Anca Ţurcaşiu este de departe cea mai celebră vegetariană din România. Aceasta a renunţat la carne în 1990 şi de atunci este ovo-lacto-vegetariană.
„Nu am avut de gând să renunţ la carne. Eram la mare şi nu ştiam ce să mănânc aşa că l-am rugat pe bucătarul hotelului unde eram cazată să-mi pregătească ceva. Mi-a făcut o salată extraordinară care a dat pe spate toţi clienţii. Am stat acolo trei luni şi în fiecare seară bucătarul îmi pregătea o mâncare diferită", a declarat artista.
Vedeta a mărturisit că deşi ea nu consumă decât ouă, lapte, brânză, fructe şi multe legume, familia ei nu a adoptat acelaşi stil de viaţă.
Ca o mamă şi soţie model, Anca găteşte cu carne pentru fiul şi soţul ei, dar nu are o problemă cu acest lucru.
„Soţul şi băiatul meu mănâncă carne.Eu sunt singura vegetariană din familie. Pentru mine fac salate, iar pentru ei tot felul de mâncăruri, dar fără să le gust", a spus aceasta.
Iată reţeta ei de vinete umplute
Ingrediente: 3 vinete, o ceapă, un ardei, 3 căţei de usturoi, o conservă de roşii în suc propriu, sare, piper, boia şi oregano.
Mod de Preparare: Vinetele se taie în două pe lung şi se prăjesc în tigaie cu puţin ulei, câteva minute, pe ambele părţi. După ce s-au răcit, se scoate cu grijă mijlocul, astfel încât să rămână pe margini cam o jumătate de centimetru.
Vinetele, ardeiul şi ceapa, tăiate mărunt, se pun în tigaie să se înmoaie puţin. După câteva minute, se pun roşiile din conservă şi condimentele şi se lasă la foc mijlociu, cu capac, cam 10 minute. La sfârşit, se zdrobesc cei 3 căţei de usturoi.