Fie că sunt vegetariene de mai bine de două zeci de ani sau că au luat această decizie de curând, tot mai multe vedete din România au decis să renunţe la a mai consuma carne şi să-şi schimbe radical stilul de viaţă. Printre ele se numără Sore, Anca Ţurcaşiu, Monica Davidescu, Annes, Mihai Trăistariu şi Paula Chirilă. Fiecare ne-au dezvăluit reţetele preferate din meniul lor.
La doar 24 de ani, Sore a luat o decizie extrem de importantă pentru viitorul ei. Vedeta a hotărât să elimine carnea din alimentaţia ei şi a trecut aproape un an de când a devenit ovo-lacto-pesto-vegetariană.
Aceasta mărturiseşte că nu i-a fost deloc greu, mai ales că nu a fost niciodată o consumatoarea înrăită a mezelurilor sau a altor preparate de acest tip.
„Am renunţat la carne la începutul acestui an, a fost ceva natural. Pur şi simplu nu am mai simţit nevoia să mănânc carne. Oricum nu se număra printre alimentele mele favorite". Din ziua în care a decis să-şi schimbe regimul alimentar, artista a început să consume mai multe fructe şi legume şi a înlocuit carnea cu peştele. Deşi spune că nu este o maestră în bucătărie, vedeta prepară cu drag creveţi în sos dulce de chilli, după reţeta pe care a învăţat-o de la mama ei.
„Programul încărcat nu îmi permite să petrec prea mult timp în bucătărie, dar când am ocazia fac creveţi cu sos chilli şi îmi ies foarte gustoşi. De asemenea, îmi place sushiul foarte mult, e mâncarea mea preferată", a declarat Sore. De când a nu a mai pus gura pe carne, vedeta se simte mult mai bine şi parcă are şi mai multă energie. „Mă simt minunat! Am mai multă energie acum, iar analizele sunt foarte bune", a spus cântăreaţa.
Creveţi în sos dulce chilli:
Ingrediente: 200 g creveţi proaspeţi, 20 g unt, 30 g sweet chilli, 5 g usturoi, 5 g busuioc, 5 g mentă, 40 ml vin alb, 10 g concentrat de peşte
Mod de pr