„Sunt cel mai bun bucătar dintre căntăreţi şi cel mai bun cântăreţ dintre bucătari”, spune despre el, cu umor, Adrian Daminescu. Este renumit pentru pasiunea lui pentru gătit şi pentru reţetele gustoase cu care îşi răsfaţă prietenii. Pentru că sunt cu adevărat deosebite, şi-a propus chiar să scoată o carte de bucate, anul viitor.
Adrian Daminescu a moştenit dragostea şi interesul pentru gătit de la mama lui, soprana Aznif Elisabeta (pe nume de scenă Magdalena Daminescu).
„Gătea dumnezeieşte şi încă de când aveam 10 ani petreceam multe ore împreună în bucătărie. Când mi se face dor de mama şi vreau să o simt lângă mine, gătesc câte ceva din preparatele pe care le făceam împreună şi îmi mai alin dorul", spune cântăreţul, care a fost cooptat de echipa Masterchef unde participă, alături de alte vedete, la proba celebrităţii. Emisiune în care se simte ca peştele în apă.
Ştie zeci de reţete din toate colţurile lumii, însă cel mai mult îi place să improvizeze.
„Cunoscând baza unei anumite bucătării, poţi compune o sumedenie de reţete. Cărţi de bucate am, dar nu în număr excesiv. Manualele mele de căpătâi în ale bucătăriei sunt caietele mamei, scrise chiar de mâna ei, pe care le păstrez cu sfinţenie. Aş vrea să editez reţetele pentru o carte de bucate. Am găsit tipografia potrivită, fondurile o să mi le aloc personal şi cred că în partea a doua a anului viitor voi putea finaliza cartea de bucate a copilăriei mele. Cum arborele meu genealogic are 4 rădăcini (bunicii din partea mamei fiind de origine armeană şi turcă, iar cei din partea tatălui cehă şi germană), reţetele din carte vor avea puternice accente din toate aceste locuri", explică Daminescu.
Astfel, el, în bucătărie, se relaxează „colindând prin lume". Are veselă, tacâmuri, accesorii specifice mai multor bucătării. „Soţia mea, Dana, doar îmi spune unde vrea să ia cina - în Maramure