Un bărbat arestat în 2011 sub acuzaţia de trafic de persoane, dosarul fiind instrumentat de procurorii Direcției de Investigarea a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)- Biroul Teritorial Vrancea, a dat în judecată... Marea Britanie, iar dosarul se află pe rolul... Judecătoriei Focşani.
Cătălin Hasan a solicitat ca statul englez să îl despăgubească cu câteva mii de euro, care reprezintă contravaloarea unor bunuri, printre care și un autoturism Audi A 8, ce i-au fost confiscate în anul 2009, atunci când a fost arestat în Marea Britanie. El susţine că instaţa de judecată engleză l-a achitat, prin urmare bunurile trebuiau să-i fie restituite. Numai că acest lucru nu s-a întâmplat.
Dosarul în care Cătălin Hasan a dat în judecată Marea Britanie a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani. Bărbatul de 36 de ani, aflat în arest, spune că își întemeiază cererea pe „articolul 1 din protecția Proprietății din Convenția de Apărare a Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale”. „Domnule președinte, eu mă constituit parte civilă după Noul Cod Civil și dau în judecată Statul Englez - Marea Britanie din următoarele motive: la data de 27 octombrie 2009 am fost ridicat de la adresa unde locuiam (...)de către detectiv Constable Tanya Flynn de la Investigation Unit Edmonton Police Station 462 London. Mi-au reținut până la aflarea adevărului, următoarele bunuri: mașina Audi A8, înmatricuată în România (...), 1340 de lire sterline și 1.000 de euro, documente, pașaport, buletin de identitate, certificatul și celelalte acte ale mașinii, îmbrăcămintea nouă a copiilor mei cât și bunuri persoanele”, precizează bărbatul în acțiune.
Cătălin Hasan spune că instanța engleză s-ar fi pronunțat în favoarea sa, fiind declarat nevinovat cu privire la acuzațiile de prostituție. A fost pus apoi în libertate, dar nu i-au fost restit