TIMIȘOARA. De trei luni, Lucian Ovidiu Heiuș a preluat frâiele Finanțelor din regiune, a venit de la Hunedoara, unde a fost director timp de șapte ani. Știa pe ici pe colo ce îl așteaptă la Timișoara în plin proces al regionalizării, dar spune că e ceva mai greu decât se aștepta.
Acum, după trei luni, putem spune că procesul înfiinţării Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Timişoara este aproape de final. Noi sperăm că la 1 ianuarie va funcţiona la capacitate maximă. Nu a fost ușor, pentru că este un proces foarte complex şi dificil, în care a trebuit să unim patru judeţe, să preluăm activitatea Direcţiei Generale a Vămilor, să încercăm să armonizăm activitatea din întreaga regiune, spune Lucian Ovidiu Heiuș, directorul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara. Cât despre angajații pe care i-a găsit nu are cuvinte tocmai de laudă.
Eu am fost director șapte ani la Hunedoara, aici la dumneavoastră am prins vreo cinci (nr. – directori). Peste tot sunt tot felul de angajați, 50 la sută dintre oameni sunt buni, 50 la sută… Au venit oameni buni și de la Hunedoara, s-au mutat aici cu familiile, alții la fel de buni au rămas pe acolo, sau pe dinafară, o altă parte a dat concurs la Antifraudă, a mai precizat directorul DRFPT.
În Timiș lucrează 2 277 de persoane, numărul de posturi din toată regiunea a scăzut cu 179, însă mai e nevoie de oameni pentru ca activitatea să meargă strună.
Pentru mine și pentru cele 2.277 de persoane de aici este important ca principalul nostru indicator, programul de încasări, să fie realizat în fiecare lună de acum încolo. Atunci putem spune că într-adevăr lucrurile au intrat într-un făgaş normal şi rezultatele pe care le aşteaptă cei de la Bucureşti se şi îndeplinesc. Eu mi-aş dori că într-adevăr numărul de funcţionari care îşi desfăşoară activitatea în Fiscul din Timiş să crească, pentru că ponde