Iată mai jos o rețetă delicioasă de chiftelute din carne de vita umplute cu branza halloumi si servite cu un sos rece de rosii, destul de ușor de preparat și foarte gustoasă:
Ingrediente:
250 g branza halloumi
1 lingura menta proaspata tocata
1 lingura patrunjel proaspat tocat
o ceapa mica
500 g carne de vita tocata
1 ou
2 linguri pesmet
sare si piper pentru gust
Pentru sosul rece de rosii aveti nevoie de:
1/2 cana ardei gras verde tocat
1/2 cana ardei gras rosu tocat
2 cani suc de rosii
1 lingurita ardei iute
1 lingura otet
2 linguri ulei de masline
o legatura ceapa verde (optional)
sare si piper dupa gust
Preparare:
Taiati branza in cubulete si puneti apa peste ea daca este prea sarata. Intr-un castron puneti toate ingredientele pentru chiftele mai putin branza si amestecati bine. Faceti chiftelutele in forma dorita, de preferat rotunde, si puneti in mijloc cubul de branza. Cand ati terminat toata compozitia, intr-o tigaie neaderenta, prajiti chiftelele pana capata o culoare frumoasa.
Pentru a prepara sosul rece de rosii se pun toate ingredientele intr-un tocator electric sau blender si se mixeaza de cateva ori, nu este nevoie sa aiba consistenta unui sos fin.
Serviti chiftelutele cu acest sos de rosii si o salata de naut.
Mai multe rețete delicioase pe blogul saffronanddates.blogspot.ae
Iată mai jos o rețetă delicioasă de chiftelute din carne de vita umplute cu branza halloumi si servite cu un sos rece de rosii, destul de ușor de preparat și foarte gustoasă:
Ingrediente:
250 g branza halloumi
1 lingura menta proaspata tocata
1 l