Astăzi am dori să discutăm și să vă facem cunoştinţă cu implantul dentar.
Cel mai bun mod de a descrie un implant dentar este acela de a-l compara cu un dinte real. Un dinte care are o rădăcină și o coroană. Partea dintelui cu care se mănâncă și care este vizibilă este coroana, iar sub coroană se află rădăcina, care ancorează dintele prin gingie la osul maxilar.
În concluzie, implantul este de fapt noua rădăcină. Când se pierde un dinte , se pierde atât rădăcina cât și coroana, deci implantul este cel care va înlocui rădăcina pierdută.
Implanturile sunt șuruburi confecționate din titan, care se plasează chirurgical în osul maxilar, în zona dinților lipsă, ajutând astfel la împiedicarea resorbţiei osoase (topirii osului) și ulterior prin coroana dentară, la refacerea funcției fizionomice și masticatorii.
De la inserarea implantului în os și până la aplicarea coroanei definitive va trebui să treacă minimum 45 de zile. Aceasta este perioada în care osul maxilar se „lipeşte” de implant.
În funcție de anumiți factori ea se poate prelungi chiar până la un an de zile. După această perioadă se va aplica o coroană dintelui sau după caz puntea dentară, aceasta reprezentând etapa finală a restaurării aparatului dento-maxilar. Astfel, persoana care și-a pierdut dinții își recâștigă abilitatea de a mânca, de a zâmbi cu încredere și de a duce o viață normală.
Dr. Mihai Nedelcu, supraspecializare Implantologie, Laserterapie, Laserchirurgie, Hyperclinica Dent Excel Focşani
Astăzi am dori să discutăm și să vă facem cunoştinţă cu implantul dentar.
Cel mai bun mod de a descrie un implant dentar este acela de a-l compara cu un dinte real. Un dinte care are o rădăcină și o coroană. Partea dintelui cu care se mănâncă și care este vizibilă este coroana, iar sub coroană se află