Circa 120 de orădeni au protestat, pentru a XI-a duminică, consecutiv, împotriva exploatărilor cu cianuri de la Roşia Montană, dar şi împotriva exploatărilor gazelor de şist.
Ca de obicei, oamenii s-au strâns în Piaţa Unirii cu pancarte, steaguri şi bannere ce conţineau mesaje precum "Oradea luptă pentru Roşia Montană", "Nu vrem ca istoria să se repete, Certej, 1971: 89 de morţi, cianura înseamnă moarte" ori "România spune NU exploatării prin fracturare a gazelor de şist" şi alte sloganuri mobilizatoare menite să scoată orădenii în stradă.
De data aceasta, unul dintre discursurile de la statuia lui Mihai Viteazul a aparţinut interpretei de muzică populară Florica Bradu, care s-a alăturat protestatarilor în demersul lor. "Din păcate, este o atmosferă de îngrijorare cred că în toată ţara, chiar dacă nu se manifestă lumea aşa cum ar trebui. Eu nu fac nici politică, nu sunt nici ecologist, eu sunt o româncă, îmi iubesc ţara şi am slujit-o prin ce are ea mai frumos, cântecele sufletului românesc. De aceea sunt aici, sunt alături de cei de la Roşia Montană, sunt împotriva distrugerii acestei ţări. Nu există preţ, nu există bani în lumea asta care să cumpere conştiinţă şi ţară", a spus artista.
După aproximativ 20 de minute, însoţiţi de un echipaj al Poliţiei Rutiere şi de Jandarmi, protestatarii s-au încolonat şi au pornit în marş pe strada Primăriei - Simion Bărnuţiu - Bulevardul Decebal - Bulevardul Dacia, unde au oprit, simbolic, la sediul Agenţiei de Protecţia Mediului despre care au spus că "are menirea să protejeze mediul".
Pe tot traseul, oamenii scandau mesaje precum "Uniţi salvăm Roşia Montană", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă", "Vrem ape curate, nu cianurate", "Toţi avem o rană, Roşia Montană" sau "Fără şist în Felix", fiind claxonaţi adesea de şoferi în semn de empatie.
În faţa sediului APM, activiştii au zăbovit cam 15 minute, scutur