În urmă cu 18 ani, în 11 noiembrie 1995, Corneliu Coposu, atunci în vârstă de 81 de ani, trecea în veşnicie după o viaţă marcată de participări la evenimente esenţiale în istoria României, dar şi de chinurile îndurate în temniţele comuniste.
În satul natal al lui Corneliu Coposu, Bobota, trecerea anilor n-a aşternut uitarea, iar împlinirea celor 18 ani fără Senior a fost marcată printr-un parastas la care preoţii greco-catolici şi cei ortodocşi au uitat de râca din alţi ani şi au slujit împreună. Liderii Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, care se vor a fi continuatorii ideilor lui Corneliu Coposu, veniţi la Bobota tocmai de la Bucureşti, dar şi de la Cluj, Arad ori Maramureş, au depus coroane de flori la bustul Seniorului, alături de membri ai PSD, PNL şi PDL.
Evenimentul a fost organizat de Fundaţia „Corneliu Coposu” – filiala Sălaj şi i-a adus la Bobota, printre alţii, pe Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD, recent reconfirmat în funcţie, şi pe prim-vicepreşedintele formaţiunii, Vlad Moisescu.
Aurelian Pavelescu a ţinut să precizeze, la dezbaterea ce a urmat parastasului, că personalităţile date României de Sălaj, precum Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu sunt, chiar şi după moarte, „cinstite de popor, cinstite de biserică, fără ca nimeni să impună asta” şi că este limpede că ele reprezintă sau măcar ar trebui să reprezinte un reper de moralitate în politică şi nu numai. „România trece astăzi printr-o criză morală fără precedent, pentru că oamenii politici şi-au uitat rădăcinile, şi-au pierdut identitatea. Corneliu Coposu, Iuliu Maniu, nu au fost simpli oameni politici. Ei sunt modele, mult peste ce un om de stat va putea reprezenta vreodată. Sunt deasupra oricărui context politic”, a declarat el, apreciind că „dacă oamenii politici nu se vor raporta la aceste modele, nu vom putea face nimic pentru ţara aceasta”.
Obiectiv P