Timp de mai mulţi ani populatia Americii de Nord nu a consumat Coca-Cola produsa în propria ţară, ci au importat-o din Mexic, iar aceasta este denumită de catre cunoscători şi “Mexicoke”.
Viaţa unui inventator nu este una uşoară. În primul rând trebuie să vină cu o idee bună, care să rezolve o problemă într-un mod la care nimeni nu s-a gândit înainte, și trebuie să treacă invenţia de la teorie la realitate. Dar invenția este o amantă capricioasă și periculoasă pentru mulți. Lucrurile nu merg bine, invențiile se rup sau nu funcționează cum trebuie, și, uneori, inventatorii sunt uciși de ideile pe care chiar ei le-au adus la viață.
Din 1985, Coca-Cola din SUA este produsă cu sirop de porumb bogat în fructoză, în timp ce versiunea vândută în Mexic este realizată folosind trestie de zahăr tradiţională, despre care majoritatea fanilor spun că are un gust mult mai bun. Acum, însă, lucrurile sunt la doar un pas de a se schimba definitv, anunţă The Telegraph.
Săptămâna trecută, guvernul din Mexic a introdus o taxă de opt procente pe mâncarea de tip junk food şi pe băuturile care conţin zahăr. Decizia a fost luată în încercarea de a combate epidemia de obezitate cu care se confruntă ţara. Mai mult de două treimi din populaţia Mexicului are probleme cu greutatea. De asemenea, se pare ca mexicanii consumă mai multe băuturi răcoritoare pe cap de locuitor decât orice alta naţiune de pe Pământ.
Noua legislaţie face din Mexic cea mai mare piaţă din lume care impune o taxă pe băuturile calorice. Coca-Cola Femsa şi Arca Continental, ambele cu sediul în Mexic, spun că taxa ar putea duce la pierderea a 20.000 de locuri de muncă.
Chiar dacă reţeta este, în mare, aceeaşi în întreaga lume, companiile de îmbuteliere folosesc diferite ingrediente de îndulcire, în funcţie de alternativa mai uşor accesibila în fiecare regiune. De exemplu, în Columbia este folosi