Şi judecătorii Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) vor afla despre contractele bănoase pe care premierul Victor Ponta şi ministrul Dan Şova le-au avut în 2007-2008 la complexurile energetice din Gorj. Contractele cu această casă de avocatură au fost modificate în sensul majorării sumelor de directorii din vremea aceea, precum Laurenţiu Ciurel şi Dumitru Cristea. Victor Ponta a fost senior partner la Casa de Avocatură a lui Şova, dar a negat mereu orice legătură cu sumele încasate de la complexurile energetice din Gorj.
Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, a anunţat că se va adresa CEDO după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Civilă, a respins recursul pe care l-a formulat în procesul cu Dan Şova, după ce aceasta a făcut declaraţii legate de contractele babane de la complexurile energetice. Monica Macovei a declarat că valoarea contractelor cu statul s-a mărit după ce Victor Ponta a devenit partener la casa de avocatură a lui Dan Şova, semnând o Convenţie de conlucrare la data de 30 august 2007.
Macovei a câştigat procesul pe fond, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză lui Şova. Acum, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins atât recursul ei, cât şi pe cel al lui Dan Sova, care cerea mai mulţi bani drept despăgubire. „Dan Şova a fost deranjat că am făcut referire la documente reale, publice, care arătau cum a câştigat, prin parteneriatul cu avocatul-deputat de Gorj, Victor Ponta, mai mulţi bani publici, şi m-a acţionat în judecată. Nici pentru mine, nici pentru Sova, procesul nu se încheie aici: voi depune plângere la CEDO, a cărei jurisprudenţă o cunosc foarte bine, dovadă fiind cele 20 de procese pe care le-am câştigat ca avocat al drepturilor omului“, a anunţat Macovei, adăugând că a făcut aceste afirmaţii în baza unor documente.
Şova, Ponta şi banii
Aceasta a enumerat şi câteva dintre contractel