În secolul al XIX-lea, rolul femeii în societate era aproape inexistent în afara spaţiului familiei şi al căminului, iar majoritatea profesiilor erau dominate de bărbaţi. A fost nevoie de câteva femei curajoase, vizionare şi ambiţioase, care să demonstreze lumii că performanţele se pot face şi purtând o rochie.
Bucureştence care au schimbat lumea: prima femeie cu doctorat în drept, prima arhitectă şi prima femeie medic
În secolul al XIX-lea, rolul femeii în societate era aproape inexistent în afara spaţiului familiei şi al căminului, iar majoritatea profesiilor erau dominate de bărbaţi. A fost nevoie de câteva femei curajoase, vizionare şi ambiţioase, care să demonstreze lumii că performanţele se pot face şi purtând o rochie. Asemenea doamne s-au născut şi au trăit şi pe meleagurile Capitalei dâmboviţene.
Sarmiza Bilcescu a fost prima femeie din lume care a obţinut doctoratul în drept, la Universitatea de la Sorbona, Maria Haret-Andreescu a fost declarată ca fiind prima femeie architect din lume, iar Maria Cutzarida a fost prima femeie care a practicat medicina în România.
Povestea celei mai mari bucătărese a românilor, Sanda Marin, autoarea celebrei colecţii de reţete "Carte de Bucate"
Ieşeanca Cecilia Maria Simionescu, cunoscută românilor ca Sanda Marin, este autoarea cărţii de reţete devenită o adevărată Biblie în majoritatea bucătăriilor românilor în secolul XX.
Puţin cunoscută şi subiect a nenumărate legende, mituri şi alte poveşti, Cecilia Maria Simionescu (1900-1961) este probabil cea mai mare bucătăreasă româncă din toate timpurile. Sub pseudonimul Sanda Marin a publicat volumul "Carte de Bucate", o lucrare care a "domnit" în bucătăriile româneşti peste 70 de ani.
Doar puterea cumulată a internetului şi a emisiunilor culinare de la televizor a reuşit să-i mai şteargă din autoritate. Despre femeia din spatele acestei căr