Nici nu e greu de intuit. „Avem guvernarea, dar nu avem toată puterea”, s-a plâns în câteva rânduri Victor Ponta. La recentul Consiliu Naţional al PSD, Ponta declara: „încă nu a răspuns nimeni pentru hoţiile şi dezastrele comise în guvernarea PDL, pentru miliardele furate sau pierdute din bani europeni"
Omiţând faptul că în jur de 40 demnitari ai PDL, parlamentari, miniştri, secretari de stat, şefi de deconcentrate, primari, au fost şi sunt în continuare anchetaţi, unii condamnaţi sunt în închisoare sau au ispăşit pedeapsa.
Dacă actuala guvernare ar fi formată doar din sfinţi, aş înţelege, dar de la Năstase, Fenechiu, Dragnea, Badalau, Voiculescu, Vosganian, Andronescu, pentru a cita pe cei mai importanţi, o listă întreagă de demnitari USL dau cu subsemnatul pe la DNA sau în procese aflate pe rol, au executat sau sunt în curs de executare pedepse cu închisoarea. Cu justificarea că sunt executaţi de justiţia lui Băsescu, altfel ei sunt nişte sfinţi.
Asta deranjează în primul rând pe actualii conducători. Cum, în ţara lor şi cu partidul lor aflat la putere, să nu aibă imunitate în faţa justiţiei, cum se întâmplă în comunism, pe care-l regretă cu toată fiinţa?
Aşa că primul pas după alegerile prezidenţiale din 2014, dacă vor fi câştigate de USL, va fi aducerea justiţiei la ascultare şi sluj în faţa politicului.
Şi e relativ simplu.
Se schimbă conducerile serviciilor de informaţii, ale parchetelor, ale ICCJ şi tribunalelor, cu oameni ai USL, obedienţi şi ascultători faţă de politicieni aflaţi la conducere. Ce separaţia puterilor în stat, ce principiile statului de drept, checks and balances, poveşti despre democraţie. Cei aflaţi la conducere trebuie să aibă toată puterea, nu doar Guvernul şi Parlamentul.
Anchetele în curs vor primi NUP, SUP, PUP, dacă e vorba de oameni regimului USL, se vor targiversa procesele până se prescriu f