Am descoperit această rețetă din întâmplare. Este extraordinar de simplă. Trebuie să o încercați măcar din curiozitate!
Ingrediente:
250 ml apă
50 ml suc de roșii (bulion)
3 linguri de griș (pline)
1 gălbenuș de ou
o ceapă mică
1 linguriță muștar
sare după gust
250 ml ulei
Mod de preparare:
Apa și sucul de roșii se pun la fiert. Când amestecul dă în clocot se adaugă grișul, în ploaie și se amestecă continuu până când compoziția se îngroașă. Se lasă la răcit.
O ceapă mică se rade și se scurge de zeama care este puțin amară. În compoziția răcită de griș se adaugă un gălbenuș de ou, o linguriță de muștar, ceapa răzuită și se mixează. Treptat se adaugă și uleiul, ca la o maioneză. Se mixează până când devine pufoasă. Se săreaza după gust.
Opțional mai puteți adăuga, după gust, muștar, sare sau zeamă de lămâie.
Sursa: bucatarmaniac.ro Tags: salata falsa salata de icre salata suc de rosii bulion galbenus de ou gris mustar sare ulei
Am descoperit această rețetă din întâmplare. Este extraordinar de simplă. Trebuie să o încercați măcar din curiozitate!
Ingrediente:
250 ml apă
50 ml suc de roșii (bulion)
3 linguri de griș (pline)
1 gălbenuș de ou
o ceapă mică
1 linguriță muștar
sare după gust
250 ml ulei
Mod de preparare:
Apa și sucul de roșii se pun la fiert. Când amestecul dă în clocot se adaugă grișul, în ploaie și se amestecă continuu până când compoziția se îngroașă. Se lasă la răcit.
O ceapă mică se rade și se scurge de zeama care este puțin amară. În compoziția răcită de griș se adaugă un gălbenuș de ou, o linguriță de muștar, ceapa răzuită și se mixează. Treptat se adaugă și uleiul, ca la o maioneză. Se mixează până când devine pufoasă. Se săreaza după gust.
Opțional mai puteți adăuga, după gust, muștar, sare sau zeamă de lămâ