Cea mai populară zonă de terase, vineri seara. O casă micuţă, cu tencuială în curs de desprindere şi cu o curte interioară cu vie, neştiută publicului, s-a deschis trecătorilor.
În casa de la nr. 2 din Piaţa Muzeului, laboratorul de arhitecţi de la PlusMinus a adus o machetă vie a oraşului, cu străzi (cu tot cu numele lor schimbătoare, în ani şi mandate de primari), dar şi o hartă virtuală, unde poţi să vezi cum ar fi arătat în context posibilele viitoare turnuri proiectate în anii recenţi.
Între 8 şi 11 noiembrie, PlusMinus ţine în Piaţa Muzeului un Cluj-Napoca în miniatură şi a adus şi unul în format virtual. Lansat vineri seara, acesta e cel de-al patrulea eveniment din seria PlusMinus Cluj - Centru de arhitectură mobil, proiect iniţiat de această asociaţie în 2009. Discreta şi părăginita căsuţă din centrul vieţii de vară a oraşului, ce nu pare să ştie că pentru adresa ei a fost nu demult desenat proiectul unui viitor hotel nou, s-a deschis publicului pentru câteva zile. Într-una din micile încăperi a fost instalată macheta oraşului, cu indicatoare despre istoria locurilor sale, într-o alta a fost pregătit nelipsitul bufet de vernisaj, iar curtea cu background de ziduri părăginite şi vie de toamnă târzie a intrat în era tehnologiei: un mic tub cu lumini şerpuieşte printre invitaţi, iar pe unul dintre ziduri e proiectat Clujul actual şi bucăţi dintr-un posibil Cluj al viitorului.
Apar aici, virtual, efectele în teren ale unor planuri urbanistice zonale aprobate cu precădere înaintea crizei imobiliare. Se văd posibilele turnuri pe care în urmă cu câţiva anii nemţii de la LBBW le vedeau potrivite în locul fabricii Flacăra ori cealaltă serie de turnuri din zonă, proiectată pentru Piaţa Abator. Izbucnirea crizei a împiedicat însă trecerea în şantier a ideilor din planşe, aşa că regimul de înălţime al zonei nu a mai sărit la cele vreo 20