Chiriaşii Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu sunt la un pas de a fi evacuaţi. Imobilul a fost câştigat în instanţă de Fundaţia „Casa de Cultură a Sindicatelor”, fundaţie ce înregistrează datorii de peste 10 miliarde de lei vechi. În aceste condiţii, clădirea ar putea fi scoasă la licitaţie pentru a fi plătite dările către stat. Între timp, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură îşi trimit angajaţii acasă. Toţi cei care se ocupă de administrarea clădirii au primit preaviz.
Scandalul privind proprietarul Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu nu s-a terminat nici după procesul de la Curtea de Apel Craiova, unde s-a judecat litigiul privind adevăratul deţinător al imobilului. Instanţa a dat câştig de cauză Fundaţiei „Casa de Cultură a Sindicatelor”, fundaţie creată de sindicalistul Constantin Retezeanu cu mulţi ani în urmă şi care înregistrează datorii de peste 12 miliarde de lei vechi la bugetul local Târgu-Jiu şi la cel de stat. În aceste condiţii, Casa de Cultură are doi proprietari, fundaţia lui Retezeanu şi Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură, ai cărei reprezentanţi, prin sindicatul CNSLR Frăţia, sperau să devină unicii proprietari. „Ne-am întors în timp”
Valentin Popa, liderul CNSLR Frăţia, filiala Gorj, spune că magistraţii craioveni nu au făcut altceva prin decizia lor decât să dispună revenirea la situaţia de acum câţiva ani, adică la cauza ce adus la acumularea de datorii şi la degradarea Casei de Cultură. „CNSLR-ul este administratorul Casei de Cultură, iar singurii care lămuriseră până acum lucrurile erau judecătorii de la Tribunalul Gorj. Aceştia dăduseră câştig de cauză ANCC-ului, adică nouă, dar prin decizia de joi, 7 noiembrie, ne-am întors în timp, de unde am plecat. Casa de Cultură este, după această decizie, şi în patrimoniul ANCC şi în cel al fundaţiei lui Retezeanu. În aceste condiţii, noi i-am