Cele mai mari schimbări prin care a trecut Bucureştiul ţin de numele lui Nicolae Ceauşescu. Una dintre demolările care i-au marcat pe bucureşteni a fost cea din Dealul Arsenalului, implicând strada Uranus. Iată cum arăta celebra stradă înainte să lase loc construcţiilor comuniste.
Pe 30 octombrie 2013, Anca Petrescu a murit. Ea este cea care a gândit Casa Poporului, actualul Palat al Parlamentului, după gusturile megalomanice ale lui Nicolae Ceauşescu. După cutremurul din 1977, primul preşedinte al României a decis că oraşul este gata pentru reconstrucţie şi a continuat seria demolărilor provocate de cutremur pentru a reface Bucureştiul. Astfel a intrat în grafic şi Casa Poporului.
Au căzut sub buldozerele comuniste artere mai mult sau mai puţin cunoscute ale Bucureştiului, una dintre ele fiind strada Uranus. Dan Perry a publicat câteva poze cu străzile pe care planurile de dezvoltare urbană ale comuniştilor le-au înlăturat de pe hartă. Sunt Uranus, Rahova, Arionoaiei sau Meteorilor.
Clădirea Casei Poporului a fost ridicată pe locul unor mănăstiri demolate şi pe locul Dealului Uranus care a fost nivelat. În acea zonă erau Arhivele Naţionale, Mănăstirea Antim, Spitalul Brâncovenesc, zeci de fabrici şi câteva ateliere vechi. Pe şantier, pentru a putea duce la împlinire acest proiect masiv, au lucrat între 20 de mii şi 100 de mii de muncitori, uneori chiar şi în trei schimburi. Foto Cum arăta Bucureştiul peste care Nicolae Ceauşescu şi-a construit oraşul de vis cu tot cu Casa Poporului
Pe locul fostului cartier Izvor-Uranus, dispărut în anii ’80, se regăsesc astăzi Parcul Izvor, Casa Poporului şi Casa Academiei. Rezistenţa Urbană are un articol în care explică aşezarea străzilor din acea vreme şi cum se suprapun acestea peste actualul oraş. În filmul „Angela merge mai departe“ apare acest cartier pentru câteva minute, în timpul unei călătorii