Ca om politic, Emil Boc și-a cam pierdut din simpatizanți în momentul în care a fost numit prim-ministru al României. Revenit la Cluj-Napoca, în scaunul de primar, Boc a încercat să ajungă la inimile oamenilor prin apariții publice colorate: s-a dat cu skate-ul, a condus tramvaiul, a învârtit în mămăligă și a plantat copaci. În această seară, soția sa, Oana Boc, i-a călcat pe urme și a citit poezii de dragoste într-un local. Ba mai mult, recitalul a fost urmat de un concert rock.
Dacă până săptămâna trecută, Oana Boc a fost prezentă duminică de duminică, în Piața Unirii, la protestele împotriva proiectului minier de la Roșia Montană, în această seară ea a răspuns afirmativ invitației jurnalistului Ion Novăcescu și a participat la un experiment cultural inedit, în localul fostei Fabrici de Bere Ursus.
Astfel, zeci de clujeni au avut ocazia să facă cunoștință cu Oana Boc - artista sau poeta. Cu o voce suavă și o apariție fără de cusur, ea a recitat poezii de dragoste încă nepublicate (n.red. scrise de ea), dar şi din volumul "Scara", apărut anul acesta la Editura Eikon. Poeziile intitulate sugestiv "Tren", "Machiaj de seară", Tăcerea mea" sau "Dorința Evei" vorbesc despre sentimentul adorației. Edilul nu a fost prezent la eveniment, fiind plecat la Berlin pentru a promova imaginea Clujului acum că "orașul de pe Someș" va fi Capitală a Tineretului în 2015, dar Oana Boc a mărturisit că îi citește acestuia scrierile de dragoste în fiecare seară.
Recitalul doamnei Boc a fost urmat de un concurs: doritorii au putut urca pe scenă pentru a spune la rândul lor o poezie. Patru au fost cei curajosi: un doctorand la Isotorie-Filosofie, un matematician, o adolescentă stângace și Ioan Mircea Corpodean - un bunic ce a vorbit în versuri despre iubire și vin, strângând ropote de apluze din partea publicului. Ei au primit în dar câte un volum de poezie oferit de so