George Copos, fostul patron al echipei Rapid, a şocat, astăzi, la Curtea de Apel Bucureşti, când a venit în faţa instanţei, în cârje.
Apărătorii săi au explicat că omul de afaceri trebuie să se deplaseze în acest fel, după ce ar fi suferit o intervenţie chirurgicală la genunchiul stâng.
Astăzi au fost audiaţi ca martori Cosmin Contra, actual antrenor la Petrolul Ploieşti, Nicolae Badea, fost preşedinte al FC Dinamo, Sică Puşcoci şi Gheorghe Pecheanu. Ce a explicat Cosmin Contra în faţa instanţei
"Atunci a fost un acord între părţi, între mine, Ioan Becali, ca impresar, Borcea, ca şi director al Dinamo, şi Nicolae Badea, ca preşedinte, în sensul că dacă aduc o sumă mai mare de 800.000 de dolari în contul clubului, să primesc eu restul. Urma ca ceea ce depăşea suma să-mi fie virat în cont de clubul beneficiar al transferului. Însă, eu am semnat un contract pe patru ani, suma ce mi s-ar fi cuvenit a mers către un contract de imagine. Precizez că din suma totală de 1.800.000 de dolari, 800 de mii au intrat în contul clubului Dinamo, iar un milion de dolari mi se cuveneau mie. După doi ani, m-am transferat la AC Milan şi am renunţat la acel contract de imagine", a explicat Cosmin Contra.
Foto: Vlad Chirea
La 20 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis să trimită dosarul transferurilor de jucători, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care, în noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecaţi pentru înşelăciune.
Instanţa supremă a admis atunci recursurile făcute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi de Gheorghe Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan şi Victor Becali, Jean Pădureanu şi Gheorghe Nețoiu şi a desfiinţat "în totalitate" decizia prin care aceştia au fost condamnaţi de Curtea de