Adrian Miroslav Merka, deputatul din Bihor ce reprezintă Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România, a fost declarat de către Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese, deoarece "a solicitat angajarea şi a avizat contractele individuale de muncă ale părinţilor săi, prin care aceştia au fost angajaţi în perioada 15 decembrie 2008 - 17 octombrie 2011 în funcţia de şef cabinet în cadrul biroului său parlamentar".
Totodată, ANI afirmă că în cazul deputatului bihorean există indicii privind posibila încălcare a dispoziţiilor art. 2531 din Codul Penal, deoarece Merka "a avizat contractele individuale de muncă încheiate de părinţii săi cu Camera Deputaţilor, decizie în urma căreia mama sa a realizat venituri nete în sumă totală de 28.245 lei, iar tatăl său a realizat venituri nete în sumă totală de 4.533 lei".
Potrivit Agenţiei, prejudiciul cauzat statului prin angajarea părinţilor săi de către Merka se ridică la aproape 33.000 lei, şi a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Pentru aceasta, Codul Penal prevede închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe cel puţin trei ani.
Merka devine al treilea parlamentar din Bihor acuzat de ANI, după ce, în legislatura trecută, deputatul Sonia Drăghici (PSD) a fost acuzată că şi-a angajat fiul ca şef al propriului cabinet parlamentar, iar fosta viceprimăriţă a Oradiei, Rozalia Biro, acum senator, că în calitatea pe care a deţinut-o în conducerea Primăriei la mijlocul anilor 2000 a semnat atribuirea unui imobil (fosta Bibliotecă CFR) din strada Republicii către Fundaţia Mecena (ce activează pe lângă UDMR Bihor), din a cărei conducere făcea parte.
Adrian Miroslav Merka, deputatul din Bihor ce reprezintă Uniunea Democratic