Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a primit 3 ani şi 4 luni cu executare, decizia nefiind definitivă. Pe parcursul anchetei, Nicolescu a beneficiat de sprijinul propriului partid, ai cărui lideri l-au apărat inclusiv în stradă.
Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Constantin Nicolescu deoarece în perioada 2006 – 2008, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, acesta a pretins şi a primit de la Cornel Penescu, asociat şi acţionar majoritar la S.C. PIC S.A., sume de bani sau bunuri în valoare totală de peste 66.000 lei pentru ca instituţia pe care o conducea să achiziţioneze produse alimentare şi nealimentare, în unele cazuri cu nerespectarea procedurilor legale de achiziţie publică. Suma remisă cu titlu de mită reprezintă aproximativ 10% din valoarea totală a acestor contracte.
De asemenea, potrivit procurilor anticorupţie, în luna iunie 2009, baronul PSD Nicolescu Constantin l-a determinat pe Ion Pop, primar al comunei Stâlpeni, judeţul Argeş, să nu amendeze cu 10.000 lei o persoană care ridicase pe domeniul public o construcţie fără avizele necesare. Atunci, una dintre măsurile luate a fost reţinerea preşedintelui CJ Argeş, dar PSD, în frunte cu Victor Ponta, s-a mobilizat şi a făcut lanţ uman pentru protejarea baronului local. Când instanţa de judecată a pronunţat arestarea preventivă, baronul local a leşinat, a fost dus la Bucureşti la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde medicii Mircea Beuran şi Şerban Brădişteanu (foşti parlamentari PSD cu probleme juridice) au decretat că trebuie operat deoarece are afecţiuni cardio-circulatorii. Aflat în această stare de boală, instanţa superioară a decis cercetarea lui în libertate, Nicolescu scăpând astfel de arestul preventiv.
Conflictul de interese, descoperit de ANI
În 2011, Agenţia Naţională de Integritate informa că Nicolescu a semnat şi aprobat, în calitate de p