Panna Cotta este un desert sub formă de budincă rece, ce provine din Italia. Gustul său delicios şi modul în care este prezentat pe farfurie fac din acest desert ceva special, ce îţi va uimi invitaţii. Iată cum se prepară:
Ingrediente:
Pentru Panna Cotta:
500 ml de smântână dulce
70 grame de zahăr
200 ml de lapte
20 grame de gelatină
1 lingură de ulei
3 picături de esenţă de vanilie
frunze de mentă pentru ornat (opţional)
forme pentru Panna Cotta
Pentru sosul de zmeură:
2 căni de zmeură
150 de grame de zahăr
Mod de preparare:
Laptele şi smântâna se încălzesc la foc foarte mic. Peste 3 minute, se adaugă zahărul şi se lasă pe foc preţ de un minut. Se ia vasul de pe foc şi se lasă la răcit. Peste 5 minute se adaugă granulele de gelatină. Se toarnă în formele speciale, unse în prealabil cu puţin ulei, pentru a facilita mai apoi desprinderea.
Budinca se lasă la răcit, în forme, pentru ca mai apoi să se bage la frigider.
Separat, se pregăteşte sosul de zmeură. Cele două căni cu zmeură se zdrobesc cu blenderul într-un recipient de plastic. Piureul obţinut se trece printr-o sită, pentru a elimina sâmburii de la fructe. Zeama rămasă se toarnă într-o crăticioară, alături de zahăr şi se lasă la foc mic cca. 4-5 minute, până capătă o textură mai groasă. Se lasă la răcit.
Formele cu panna cotta se scot de la frigider după minim o oră, se răstoarnă în farfurii pentru desert şi se ornează cu sosul de zmeură, şi, eventual, cu câteva frunze de mentă.
Poftă bună !
Panna Cotta este un desert sub formă de budincă rece, ce provine din Italia. Gustul său delicios şi modul în care este prezentat pe farfurie fac din acest desert ceva special, ce îţi