Migdalele reprezintă o sursă grozavă de fibre şi proteine de bună calitate, iar printre vitaminele conţinute de migdale regăsim vitamina A şi B, vitamina E (un antioxidant puternic), precum şi o serie de minerale esenţiale pentru funcţionarea optimă a organismului: magneziu, potasiu, fier, zinc.
Sunt gustoase, dar le consumăm din an în Paşte. Le apreciem gustul deosebit, dar nu le includem decât ocazional în dieta noastră. Efectul pozitiv pe care consumul de migdale îl are asupra stării de sănătate a organismului nu are însă cum să fie trecut cu vederea. Migdalele reprezintă o sursă grozavă de fibre şi proteine de bună calitate, iar printre vitaminele conţinute de migdale regăsim vitamina A şi B, vitamina E (un antioxidant puternic şi eficient), precum şi o serie de minerale esenţiale pentru funcţionarea optimă a organismului: magneziu, potasiu, fier, zinc, sulf.
Prin urmare, consumarea câtorva migdale pe zi întăreşte sistemul imunitar, prevenind apariţia asteniilor şi a anemiilor.
Dacă toate acestea vi se par insuficiente, aflaţi că pe lângă acestea, migdalele conţin şi acizi graşi omega 3, acizi ce previn complicaţiile cardiovasculare şi împiedică formarea de cheaguri în sânge. Peste jumătate din compoziţia migdalelor este constituită din grăsimi nesaturate ce înlesnesc procesul de vindecare a anumitor afecţiuni ale ficatului, spre exemplu hepatita infecţtioasă. Un efect tonifiant îl au migdalele şi asupra tenului.
O mască excelentă care ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la nivelul pielii şi la reîmprospătarea tenului este cea realizată prin amestecarea pulberei de migdale măcinate cu făină de ovăz şi miere. În plus, uleiul de migdale dulci este cunoscut şi pentru proprietăţile sale hidratante remarcabile. Migdalele ajută şi la remineralizarea organismului, prevenind stările de oboseală cronică şi epuizare intelectuală. @N