Managerul Spitalului CFR afirmă că a ajuns din eroare pe lista neagră a ministerului. Dr. Mihai Glod arată că datoriile spitalului sunt istorice şi nu sunt făcute în timpul în care el deţine funcţia de director.
Potrivit unui comunicat de presă emis ieri de Ministerul Sănătăţii (MS) trei manageri ai unor spitale din ţară au fost demişi în urma datoriilor acumulate timp de trei luni consectiv, în timp ce, din acelaşi motiv, activitatea altor doi şefi de unităţi medicale va fi reevaluată. Aşadar, pe de o parte, Spitalul Judeţean Cluj, Spitalul de Urgenţă Focşani şi Spitalul Comunal Vidra au rămas fără directorul general, în timp ce potrivit aceleiaşi surse, managerii spitalelor clinice CF din Iaşi şi din Constanţa vor primi în curând vizita unei comisii ministeriale pentru reevaluarea plăţilor restante.
Demiterile din funcţie sunt conform Legii nr. 194/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Aceasta stipulează că contractul de management, respectiv de administrarea încetează „în cazul existenţei a trei luni consecutive de plăţi restante, a căror vechime este mai mare decât termenul scadent de plată, respectiv a arieratelor, conform prevederilor legale sau contractuale”. Astfel, în urma verificărilor trimestriale ale managerilor spitalelor din subordinea MS, cele cinci unităţi medicale menţionate au înregistrat datorii acumulate consecutiv timp de trei luni.
Însă, conform declaraţiilor managerului Spitalului Clinic CF din Iaşi, dr. Mihai Glod, datoriile unităţii medicale din Copou sunt înregistrate încă din 2008, de pe vremea conducerii de atunci, ori pe baza acestui fapt, el nu poate fi demis pentru datoriile înregistrate de către predecesorii săi. „Datoria spitalului nostru de 1.800.000 de lei este raportată din 2008, iar ea reprezintă neplata timp de 10 zile a taxelor şi asigurărilor către Fi