Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina va avea, de anul viitor, o ofertă îmbunătăţită de servicii de laborator şi explorări funcţionale.
Regândirea acordării serviciilor medicale în sistemul de stat va aduce, foarte probabil, de anul viitor mai mulţi pacienţi în ambulatoriile de specialitate (policlinici), în dauna spitalelor, motiv pentru care la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina se reface lista serviciilor.
Pentru că sunt specialităţi suprasolicitate şi la acest moment, neurologia şi psihiatria, de exemplu, se are în vedere chiar înfiinţarea unor cabinete noi, cu medicii pe care îi are la acest moment spitalul, iar dacă legislaţia va permite, se va opta pentru aducerea de medici din privat, care să presteze servicii în ambulatoriu.
„Nu cred că va fi chiar aşa o problemă fix de la 1 ianuarie, sau de la data la care vor intra în vigoare noile modificări, aşa că vom avea posibilitatea să ne adaptăm din mers, pentru că nu ne putem permite nici să înfiinţăm cabinete noi şi să constatăm ulterior că nu era neapărat necesar. Pe specialităţile solicitate avem în vedere, însă, şi această variantă. Vom insista, în schimb, să diversificăm serviciile de laborator şi să aducem în ambulatoriu o gamă de servicii care se oferă acum în spital”, a declarat coordonatorul ambulatoriului, medicul Cătălin Pătru.
Printre explorările funcţionale posibile astăzi în spital şi care se vor regăsi şi în ambulatoriu se numără endoscopiile şi videocolposcopiile. De anul viitor se vor face şi analize imunologice (marcări tumorali, determinări hormonale, marcări pentru boli cronice), recomandate şi astăzi de specialiştii din ambulatoriu, dar realizate în laboratoarele particulare, din cauza costurilor ridicate. Cum în laborator astfel de analize se realizează în kit-uri, pentru a fi eficientă act