Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, luni, că a solicitat o analiză la nivel naţional a numărului de dosare care ar urma să se prescrie odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Penal şi a celui de Procedură Penală. "Am cerut o analiză la nivel naţional. Urmează să centralizăm datele şi să le vedem. Colegii noştri caută să soluţioneze dosarele astfel încât să nu avem foarte multe dosare care să fie soluţionate prin împlinirea termenului de prescripţie", a spus Tiberiu Niţu.
Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticoruptie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a anunţat, recent, că un număr de 20 de dosare penale care se află în instanţă s-ar putea prescrie dacă va intra în vigoare noul Cod Penal.
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat, la 29 octombrie, că la 1 februarie ar putea intra în vigoare noul Cod Penal şi cel de Procedură penală. "Intenţia noastră este de a intra aceste coduri (Codul Penal şi Codul de Procedură Penală - n.r.) în vigoare de la 1 februarie. Am demarat un proces de pregătire pentru judecători şi procurori, în aşa fel încât să putem intra în vigoare de la 1 februarie cu noile coduri penale, pentru că şi în această materie sunt lucruri care contribuie la un proces mai eficient soluţionat în termene mai scurte. Încercăm şi în felul acesta să apropiem oamenii de justiţie, văzând în acest fel în justiţie un instrument util societăţii şi nu o formulă prin care se blochează mersul firesc al vieţii", a spus Cazanciuc.
Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, luni, că a solicitat o analiză la nivel naţional a numărului de dosare care ar urma să se prescrie odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Penal şi a celui de Procedură Penală. "Am cerut o analiză la nivel naţional. Urmează să centralizăm datele şi să le vedem. Colegii noştri caută să soluţioneze dosarele