Cândva, LG era o companie cu pretenţii de loc fruntaş în lumea dispozitivelor mobile, dar undeva în lupta Apple vs. Samsung vs. Ceilalţi-producători-de-dispozitive şi-a pierdut din avânt. A recuperat anul trecut cu LG Optimus G (parţial) şi cu Nexus 4, un hit pentru Google. Anul acesta, s-a pogorât din proiect şi s-a făcut telefon LG G2, campionul cu două feţe.
LG G2 este acel smartphone de care avea nevoie compania pentru a impresiona sau pentru a atrage atenţia. I-a pus butoanele pe spate, cu siguranţă a generat multe discuţii pe tema asta, şi a aşteptat până la finalul verii să-l lanseze, strângând în el o interfaţă aparte, nu spun că şi bună, şi cele mai bune dotări tehnice pe care le putea pune sub un ecran de 5,2 inci.
Cel mai dur titlul pus pe un review cu LG G2 a fost, de la Gizmodo, „Un Hercule fără creier“. Are muşchi, asta e cert, dar despre creier voi vorbi în acest review. Hardware
Înainte de Galaxy Note 3, un nou phablet, a fost lansarea lui LG G2, încă cel mai bun smartphone pe care îl are piaţa. Voi începe cu „piscurile“ sale. Are un procesor Qualcomm Snapdragon 800 la 2,26GHz cu o memorie RAM de 2GB şi o baterie de 3.000 mAh. Spaţiul de stocare este de 16 sau 32GB, fără slot pentru card microSD, ecranul are 5,2 inci cu rezoluţie full HD (densitatea e de 424 ppi pentru cine ţine evidenţa) şi camera foto este de 13 megapixeli cu stabilizare optică a imaginii.
Are un port microUSB, are şi un jack de 3,5mm pentru căşti, o carcasă din plastic lucios şi o greutatea de 143 de grame. Acesta este „Hercule“ din lumea telefoanelor mobile sau, mai bine zis, un „Conan“ care nu s-a născut din împins la roata unei mori, ci s-a întrupat dintr-un fulger sud-coreean pe fondul unei competiţii tot mai mari în industrie.
Preţ
Începe de la circa 1.900 de lei şi ajunge la aproape 2.500 de lei în magazinele online. Este şi în ofert