Un proiect de modernizare a tuturor secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă din țară va sta pe masa guvernanților, din anul următor. Medicii anesteziști au reușit să convingă guvernanții să aloce anual milioane de euro în plus pentru tratarea pacienților care se zbat între viață și moarte și speră ca, sprijiniți de medici din străinătate, să îi convingă să finanțeze și dotarea cu echipamente de ultimă generație a acestor secții. Dorel Săndesc, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a explicat că se dorește dezvoltarea secțiilor ATI din țara noastră astfel încât să ajungă la nivelul celor din vestul Europei.
῍Sunt convins că scrisorile de suport prin care vom solicita ca acest program să fie finanțat nu vor fi ignorate de către guvernanți pentru că știu că există un impact internațional. Noul program pe care l-am gândit presupune dotarea consistentă nu doar a secțiilor ATI, ci și a blocurilor operatorii. Vrem să-i ajutăm și pe colegii din specialitățile chirurgicale, astfel încât să putem asigura condițiile complete de îngrijire a cazurilor grave din spital῍, a explicat șeful secției ATI din cadrul Spitalului Județean Timișoara.
Potrivit medicului Dorel Săndesc, chiar dacă țara noastră se află pe ultimele locuri în ceea ce privește finanțarea sistemului sanitar, aceasta ar putea deveni un model pentru alte țări pentru că problema marilor urgențe ar fi rezolvată. Vă reamintim că în acest an, Ministerul Sănătății a decis să aloce mai mulți bani pentru secțiile ATI, pentru tratarea pacienților aflați în stare critică. Doar pentru ultimele patru luni ale anului 2013, Spitalul Județean Timișoara a primit peste 1,5 milioane de euro, astfel că familiile pacienților nu mai sunt nevoite să cumpere nimic de la farmacie.
Un proiect de modernizare a tuturor secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă din țară va sta pe masa