VIN LA GĂTIT cu "Andreea-n blide" este cel de-al PATRULEA mare proiect demarat în cel de-al PATRULEA an al nostru de blog. După "Wines & VIP", "Turul Culinar al Bucureştiului" şi "Foc încrucişat" iată-ne prezentându-vă un nou format. Mie îmi place să spun că nu sunt proiecte doar de "wine pairing", ci, ceea ce este şi mai important, de "people pairing" - adică de asociere a oamenilor cu mâncare, băuturi şi alţi oameni care li se potrivesc. Fără oameni pe potrivă, restul nu are haz.
Ideea mi-a venit de la faptul că Andreea, colega mea cu care prezint emisiunile "Poftă Bună de Viaţă" de la MeniuTV, s-a căsătorit în această vară şi ştiam că este o catastrofă în bucătărie. Trebuia să fac ceva pentru a-l salva pe Bogdan, proaspătul soţ, de la toxi-infecţie alimentară! Din solidaritate masculină, fireşte...
Am coroborat asta cu talentul lui Ioannis Stamatogiannis, Chef Onassis cum îi spun eu, de la Tortuga Modern Tavern, în a găti şi a învăţa şi pe alţii, şi aşa s-a născut acest proiect. Vă vom prezenta câte un foto-reportaj despre fiecare întâlnire a noastră, probabil că o dată la două săptămâni, astfel că veţi putea învăţa de fiecare dată cel puţin o reţetă culinară din repertoriul lui Chef Onassis, mare parte dintre ele din bucătăria tradiţională grecească reinterpretată de un arhitect pasionat de gastronomie..
Chef Onassis este arhitect, iar fotografia şi gastronomia sunt cele 2 mari pasiuni ale sale. În perioada de dinaintea crizei a făcut avere din tranzacţii imobiliare şi construcţii, el însuşi având în proprietate Illion Residence (un imobil pentru locuit) şi Illion Offices (o clădire de birouri în str. Traian 234 la parterul căreia se află şi Tortuga Modern Tavern, un restaurant cu specific grecesc-mediteranean). "Illion" este denumirea grecească a vec