Spitalul Municipal de Urgenţă Roman se confruntă cu o situaţie bugetară mai dificilă, întrucât Casa de Asigurări nu a decontat sumele totale necesare cheltuielilor.
În urma studierii contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate, medicii de la spital au avut parte de o surpriză mai puţin plăcută, şi anume că, pe luna noiembrie, contractul este cu patru miliarde lei vechi mai mic decât necesarul, iar acest lucru se va vedea în numărul spitalizărilor de zi, iar spitalizarea continuă va rămâne la aceeaşi valoare ca şi în contractul anterior.
Pe lângă această diminuare, nici pentru luna octombrie nu a fost încheiată situaţia şi au fost decontate numai 25 de miliarde de lei vechi, din totalul de 39 necesare. “Am făcut o adresă către Casa de Asigurări de Sănătate, cerând să se reanalizeze modul de distribuire a sumelor. Nu este echitabil ca la noi să fie asigurate doar cele 65% din cheltuieli ce reprezintă salariile, iar la alte spitale, unde cheltuielile cu salariile sunt 90% din buget, să se asigure decontarea totală. Deocamdată, noi putem plăti salariile şi pe noiembrie, fără nicio problemă, şi urmează să primim iarăşi de la Direcţia de Finanţe majorarea acelui plafon pentru limita de cheltuieli salariale, dar mai avem nevoie de aproximativ nouă miliarde de lei vechi pentru a putea face plata salariilor pe decembrie. Sperăm să primim această diferenţă la rectificarea bugetală, care se va face la sfârşitul lunii, într-o şedinţă de consiliu local”, a declarat Leonard Achiriloaei, directorul economic al spitalului.
Spitalul Municipal de Urgenţă Roman se confruntă cu o situaţie bugetară mai dificilă, întrucât Casa de Asigurări nu a decontat sumele totale necesare cheltuielilor.
În urma studierii contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate, medicii de la spital au avut parte de o surpriză mai puţin plăcută, şi anume că, pe luna noiembrie, contractu