de C. MIERLUŞCĂ
11 noiembrie 2013 23:20
1 vizualizare
A-A+ Glutamatul monosodic (E 621) este un aditiv foarte periculos pentru organism. Este un potenţiator de gust, care stimulează apetitul consumatorului şi îl face să creadă că a mâncat ceva foarte gustos. Poate produce dureri de cap, slăbiciune, greaţă, astm, modificări de ritm cardiac. Poate declanşa demenţă, tulburări de personalitate şi de comportament, Alzheimer sau Parkinson, ne-a informat acest lucru prof. Mencinicopschi. E 621 se găseşte în: supe instant, chipsuri, floricele, condimente, pate de ficat, pate vegetal, salam, parizer, cremvurşti. Efectele negative se pot observa şi asupra femeilor gravide care consumă glutamatul monosodic, punând în pericol fătul. S-a demonstrat că glutamatul de sodiu penetrează bariera placentei, cu efecte nocive asupra fetuşilor umani, după consumul mamei în mod frecvent a alimentelor care conţin glutamat. Acest experiment a fost efectuat în primul rând pe şoareci, iar ulterior pe femeile gravide. S-a observat că glutamatul de monosodiu folosit în mod frecvent reduce secreţia hormonului de creştere în timpul adolescenţei, aceştia devenind obezi predispuşi la dereglări hormonale. Se cere o mai mare atenţie la produsele vegeta şi supele din plic, care pot conţine glutamat monosodic E 621.. de C. MIERLUŞCĂ
11 noiembrie 2013 23:20
1 vizualizare
A-A+ Glutamatul monosodic (E 621) este un aditiv foarte periculos pentru organism. Este un potenţiator de gust, care stimulează apetitul consumatorului şi îl face să creadă că a mâncat ceva foarte gustos. Poate produce dureri de cap, slăbiciune, greaţă, astm, modificări de ritm cardiac. Poate declanşa demenţă, tulburări de personalitate şi de comportament, Alzheimer sau Parkinson, ne-a informat acest lucru prof. Mencinicopschi. E 621 se găseşte în: supe instant, chipsuri, floricele, condimente, pate de fica