La Ghioroc s-a sărbătorit, sâmbătă, Centenarul inaugurării primei căi ferate electrificate din ţară şi din Sud-Estul Europei. Organizatori ai acestui eveniment au fost Primăria Ghioroc şi Societatea Numismatică Română- secţia Arad, sprijinite de Prefectura Judeţului Arad, Consiliul Judeţean Arad, Primăria Arad, Compania de Transport Arad, Complexul Muzeal Arad şi Serviciul Judeţean Arad al Arhivelor Naţionale. Deschiderea festivă a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Comunal Ghioroc cu participarea primarului şi a preşedintelui secţiei Arad a SNR, fratele acestuia din urmă, prof. dr Virgil Valea, fiind cel care a rezumat istoricul Căii Ferate Arad-Podgoria.
Darea în exploatare a liniei electrice, singura cale ferată electrificată din România până în 1965 şi a opta din lume, a închegat un nou tip de comunitate interlocală şi a facilitat accesul locuitorilor din zonă la şcolile şi instituţiile administrative şi culturale din oraş, precum şi la piaţa forţei de muncă şi la piaţa de desfacere a produselor agricole. Săgeata Verde a mai reunit micii comercianţi din judeţ şi s-a impregnat în memoria afectivă a generaţii întregi de locuitori ai zonei, motiv pentru care întâlnirea de la Ghioroc a fost marcată de nostalgie şi speranţă. „N-am să mă opresc aici. Cu eforturile Primăriei şi a oamenilor de bine de aici din zonă o să organizăm un muzeu aici, la Ghioroc”, a spus Puiu Emilian Valea, preşedintele Secţiei din Arad a Societăţii Numismatice Române, care a expus pentru prima dată materialul adunat în ultimii 50 de ani la intrarea principală.
Cu această ocazie, primarul comunei, Corneliu Popi Morodan, a vorbit şi despre un plan de dezvoltare a Podgoriei Aradului şi a judeţului.
„Ne-am gândit şi la – să spunem aşa – revigorarea Săgeţii Verzi. Planurile acestea, să ştiţi, sunt măreţe şi pălaria e mare pentru noi ca Primărie. Sperăm ca Uniunea Europ