Curtea de Apel Bucuresti a respins, vineri, cererea de retrocedare a Parcului Plumbuita, dupa un proces de circa 6 ani. In 2007, Curtea de Apel a dispus retrocedarea a 3,7 ha din parc, insa, dupa ce Primaria sectorului 2 a intervenit in proces, s-a constatat ca terenul a fost restituit gresit, deoarece proprietarii au fost expropriati in 1943 si despagubiti la vremea respectiva, deci nu mai aveau niciun drept.
"Primaria Sectorului 2 a castigat in instanta, dupa o lupta de sase ani, procesul prin care samsarii imobiliari interesati sa distruga parcul Plumbuita, au incercat retrocedarea unei parti considerabile din acest parc din sectorul 2.Astfel, vineri, 8 noiembrie, prin decizia Curtii de Apel Bucuresti, a fost respinsa cererea de retrocedare a terenului din parcul Plumbuita care reprezinta unul dintre cele mai importante parcuri din aceasta zona cu o mare concentrare demografica", se arata intr-un comunicat al Primariei sector 2.
Incepand cu anul 1999, a fost promovata pe rolul instantelor de judecata actiunea formulata de Barbulescu Constantin si continuata de succesorii acestuia, vizand restituirea unei suprafete de 6 ha de teren, situata in incinta Parcului Plumbuita, in contradictoriu cu Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Ulterior, au fost introduse in cauza si alte institutii, respectiv Administratia Domeniului Public Sector 2 si Statul Roman prin Ministerul Finantelor, iar actiunea a fost restransa la suprafata de 37.282,16 mp.
La nivelul anului 2007, prin Decizia civila nr. 339 din 15 mai 2007 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti s-a dispus restituirea in natura catre mostenitorii lui Barbulescu Constantin, a unei suprafete de teren de 3,728 ha, situata in Parcul Plumbuita.
"In dosarul ce s-a aflat pe rolul instantelor de judecata, Primaria Sectorului 2 nu a fost niciodata citata ca parte. Am aflat de