IAȘI. Mai mulți ieșeni, acuzați de tragerea unor „țepe“,vor da explicații în instanță.
Reprezentanții Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași i-au trimis în fața judecătorilor pe 14 indivizi acuzați că au păcălit mai multe persoane prin intermediul telefonului. Dintre cei 14, George Bocicorec, Gheorghe Bărbătosu și Adrian Terciu sunt în arest.
Recent, Tribunalul Iași a respins cererile celor trei de a fi lăsați în libertate și a decis amânarea cauzei până pe 5 decembrie. Anchetatorii au susținut că membrii rețelei și-au umplut buzunarele pe seama titularilor de posturi telefonice cu Internet.
Procurorii DIICOT au afirmat că aceștia se ocupau cu transferul de credite valorice de telefonie mobilă, în urma accesării neautorizate de conturi de Internet atașate abonamentelor. Creditele erau transferate pe cartele nenominale intermediare, până li se pierdea urma, apoi erau vândute sub prețul pieței. De obținerea accesului la conturile naivilor se ocupau deținuți, care foloseau diverse pretexte ca să obțină parolele. Aceștia se dădeau drept reprezentanți ai companiei de telefonie mobilă sau operatori la departamentul de securitate.
Procurorii au arătat că au identificat peste 130 de conturi fraudate. Acuzațiile aduse celor zece indivizi sunt de acces fără drept la un sistem informatic, cauzarea unui prejudiciu prin introducerea, modificarea sau ștergerea de date informatice, înșelăciune, constituire sau aderare la un grup infracțional organizat.
Oamenii legii au adăugat că, pe lângă cei trei arestați, au mai fost trimiși în fața instanței Iulian Lazăr, Ionuț Mușat, Cosmin Ghiarasim, Georgel Dinică, Ana Maria Agape, Liviu Șoldan, Andrei Rusu, Sebastian Brumă, Viorel Doroftei, Marian Pleșca și Victor Ciofu.
IAȘI. Mai mulți ieșeni, acuzați de tragerea unor „țepe“,vor da explicații în ins